מילה של נאור 
פוסט השבוע: 10 המקומות האהובים עליי בתל-אביב 

פוסט השבוע: 10 המקומות האהובים עליי בתל-אביב

 
מילה של נאור |
 

הבלינצ'ס ההונגרי הוא סמל למקום שאוהבים לחזור אליו במשך כל כך הרבה שנים, ולא מחליפים אותו בשום מקום אחר. אז מה המקומות שאני הכי אוהב לבלות בהם בת"א? החלטתי לשתף אתכם בכמה מהם. מקווה שתהנו גם אתם

 
 
 
 
 
 
 
 
 
הקופי בר
 הקופי בר   

 

אחרי הפרק "הבלינצ'ס ההונגרי" נראה לי שכל אחד מאיתנו הבין שיש לו את המקומות שהוא הכי אוהב לבלות בהם ותמיד חוזר אליהם. אז יש כאלה שחוזרים בכל פעם לאותו מקום, ויש כאלה שאוהבים לגוון, אבל לכולנו יש את הפייבוריטים שלנו, ולכל מקום שנגיע נמליץ על הקפה או על האוכל המדהים שלהם. בגלל שאני עובד עם הלפ טופ אני מחפש מקומות שגם כיף לשבת בהם וגם שהאוכל לא יאכזב אותי. ואם קיבלתם תיאבון מהבלינצ'ס ההונגרי, אז קבלו כמה מקומות שלגמרי יכולים להפוך למקומות מיתולוגיים

 

קופי בר - יד חרוצים

אין מה לעשות אבל המקום הזה הוא המניה הכי בטוחה להנאה בעיר הזאת. מעולם לא נפלתי שם בשום מנה והשירות הוא אולי הטוב ביותר בארץ. מלצריות ומלצרים הכי איכותיים שיש, כשהניהול מלמעלה לא משאיר ספק לאפשרות אחרת. הלחם והחמאה הם הכי לחם וחמאה שיש ואני כבר מודיע למתלוננים מקצועיים - תתרחקו מהמקום הזה כי אם משהו לא נראה לכם שם הבעיה רק בכם. הבייקרי שליד ששייך לאותם בעלים פשוט תענוג. ההגדרה הכי טובה לחנות קטנה ומטריפה. בבייקרי מאפים מטורפים, ממליץ לשים לב לקרואסון חמאה הכי טוב בעולם, אושר טהור לגוף נשבע לכם. אני אשכרה מתרגש כשאני חותך מהחדר עריכה כדי לאכול ת'קוראסון הזה.   

 
אבו חסן
 אבו חסן 
 צילום: ויקיפדיה Shomroni 
 

 

חומוס אבו חסן

אחד הפרקים האהובים עליי וההישג הכי גדול שלנו ביכולת לשכנע בעלים של מקום בלשתף פעולה  עם  תסריט בסדרה הוא הפרק החומוס בחומסיית אבו חסן. שנים ניסו לשכנע את איברהים הבעלים לשיתוף פעולה והוא סירב ולמזלי הגדול לנו הוא נתן את הסכמתו. בהיכרות שלי עם בעלי החומוסיה האגדית גילתי את הסוד ל"רפיוטיישן" העצום שהמוסד היפואי הזה ייצר מקצוענות חסרת פשרות עם אהבה עצומה לעבודה, כשהשילוב ביניהם מייצר את אחת המנות הטעימות ביותר במזרח התיכון. "מסבאחה" אלוהית שהיא ממש טקס קדוש לי ולחברים. כל הליכה לאבו חסן מלווה בחיוך אינפנטילי על הפנים, במיוחד בחורף כשיורד מבול בחוץ ואני מביא לחדר העריכה מנות חמות של אבו חסן בקופסאות שמפוצצות ת'אוטו בניחוח שאין על שום עץ ריח .

 
קפה לנדוור
 קפה לנדוור   

 

קפה לנדוור - חוף גורדון

אחד ממותגי הקפה הנעימים והחכמים שהוקמו בשנים האחרונות בת"א. בתי קפה ביתיים שיש בהם לא רק אספרסו אלא גם קפה טורקי משובח בטעם שקדים, ארוחות הבוקר שם תמיד מוגשות עם המון תשומת לב ואהבה. הסניף בגורדון ליד המרינה הוא אחד היפים שיש לבית קפה מכל סוג שהוא להציע, והוא תמיד מייצר בך איזו אנרגיה נעימה שעובדת חזק עם הים והתרנים של הסירות. אחלה מקום לישיבות עבודה שצריך לייצר בהן אווירה טובה או סתם לשבת אחרי ריצה ב"דק" של הנמל ולראות ת'שקיעה.

 
 
משקשוקה עבר לשווארמה. בינו
 משקשוקה עבר לשווארמה. בינו   

 

השווארמה של בינו

כבר כמה חודשים רץ בעיר דיבור חזק שהשווארמה הכי טובה בארץ היא השווארמה החדשה של בינו מד"ר שקשוקה. ניסיתי להימנע מבדיקה כי ידעתי שהתמכרות כזאת לא תהיה לי טובה בתקופה הזאת, אך בסופו של דבר ניצלתי איזה יום חופש בודד כדי לחתוך לדרום העיר ולבדוק אחת ולתמיד מה הסיפור. בינו, שלא ראה אותי אצלו יחסית הרבה זמן, קיבל אותי בחיבוק גדול ותוך דקות קיבלתי מנת שווארמה עם הבשר הכי נמס בפה שאכלתי מזה הרבה זמן, ושאלוהים יעזור איזה טעם יש לשאוורמה שלו ולרוטב שהוא שם בתחתית הפיתה. בינו קורא לזה העוצמה שבין הפיתה לבשר, ואכן חתיכת עוצמה עולה מהפיתה הזאת. מיד איך שסיימתי בינו הושיב אותי לצלחת מפוצצת בשווארמה כשהוא מצמיד לי גם פלפלים קלויים על האש בטעם שעושה לך חשק לגור שם לנצח. כשהוא מזמין אותי לכוס מירנדה מפוצצת בקרח, הוא גם סיפר לי על סגירת המעגל שהיתה לו עם הטורקי שאביו הביא כשהיה ילד כשהם פתחו את השווארמה הראשונה בת"א (בדיוק במקום בו נמצא יועזר בר יין) ושאותו טורקי חזר אחרי 40 שנה לארץ בדיוק כשהוא החליט לשוב לימי השווארמה ולפתוח מחדש. סגירת מעגל שנתנה לבינו את הרוגע להפקיד בידי מקצוען שווארמה מהטובים באירופה את העבודה דיבורים בעיר הזו לא רצים סתם. שווארמה אלוהית.

 
בושקפה
 בושקפה   

 

בושקפה - בן יהודה/בן גוריון

כמה שותפים צעירים הקימו אותו וצרו מתחם קטן שכולל גם בר מסיבות למעלה וקפה שכונתי עם מיקום פשוט מצוין. האווירה תמיד ביתית מאוד ותמיד אפשר לייצר שם עוד שיחה עם שולחן ליד שמייצר בך "גוד ווייב" קלאסי לישיבות של סופ"ש ואחלה עוגות גזר קטנות וקומפקטיות.

 
פיצריית הסובל
 פיצריית הסובל   

 

פיצריית הסובל של אבי דלאל - אבן גבירול/פנקס

כן, זאת לא חוכמה וזה די ברור שאני אוהב ת'מקום הזה. פתוח בטוח בלילה של חמישי ומוצ"ש ובכל  שאר ימי השבוע זה יותר כמו רולטה רוסית. למרות זאת שלא תטעו - מדובר במקצוען פיצות מאוד מיומן, ומעבר לאווירה והקללות שלא תמיד מתאימות לכולם מדובר בפיצה חזקה במיוחד שעולה על כל מתחרותיה וזאת מכמה סיבות. קודם כל דלאל הוא אחד הבודדים שמתמש בגבינה צהובה אמיתית ולא סינתטית, והסיבה השנייה היא הבצק. דלאל לא משתמש בבצק שמרים והדבר מייצר בך יכולת להגיע לתחושת שובע רק אחרי חמישה או שישה סלייסים עם טעם מאוד פשוט ומיוחד. ה"ספציאליטה" של דלאל הוא כמובן הסלייס פיצה עם ביצה. קומבינציה שהוא המציא לעצמו עוד מהתקופה בה הוא היה מכין ג'חנונים ומלאווח. ראוי לומר שזאת אחת הקומבינציות הטובות והראויות, במיוחד כשהן מלוות ברוטב החריף הטעים שעומד תמיד על אותו מקום בדלפק הפורמייקה שלו. לחובביי ההגיינה ונפגעי הפחד של כולבוטק אני יכול להבטיח שלמרות תדמית ה"מויישה אופניק" שאחזה בו, הפסיכי הוא אחד מחולי הניקיון והסדר הגדולים שהכרתי, ואין מצב שלפני פתיחה המקום לא נקי ומצוחצח. 

 
קפה פועה. מתחם שוק הפשפשים
 קפה פועה. מתחם שוק הפשפשים   

 

מתחם שוק הפשפשים - יפו

המקום הכי כייפי לישיבה היום באזור, למרות שהמקום מפוצץ בשישי. הייתי ממליץ לבוא באמצע השבוע לקראת השעה 17:00. פשוט אווירה רגועה עם טברנות בסגנון יווני עם אחלה עליי גפן ודגים, וביניהם כמובן בכל פינה סוחרי הרהיטים הכי נחמדים בארץ. האזור הפך להיות נעים וכייפי בצורה בלתי רגילה, פלוס העובדה שמאה מטר משם נמצאת גם השווארמה הכי טעימה היום בת"א (בינו).

 
עדנה
 עדנה   

 

עדנה - ירמיהו

גדלתי בבית פרסי ואמא שלי (האמיתית, לא מהסדרה) היא ללא ספק אחת הבשלניות הגדולות שיש. אני יודע שלא מעט חושבים ככה על אמא שלהם, אבל יש מצב מאוד רציני שאני באמת צודק. המטבח הפרסי עשיר בטעמים אלוהיים ואין לי ספק שכל שף בדרגה הגבוהה ביותר יהנה מאוד מארוחת ערב סימלית ולא מתאמצת אצל אימי היקרה. המקום היחידי שאני מוכן להחליף בארוחה ביתית אצל אמא ואני מדגיש רק במצב שהיא באיזה חוג ברידג' או סתם כי אין נקודתית ברירה, היא מסעדת עדנה הרמת שרונית שפתחה לאחרונה סניף ברחוב ירמיהו בתל אביב . אוכל פרסי ביתי ברמת הגורמה הגבוהה ביותר, וגם שם אין סיכוי שתחוו נפילה. מטבח מדהים ומגוון - מעלי הגפן ועד האורז על כל רטביו. בכלל, המתחם של רחוב ירמיהו הפך לאחד הרחובות הקטנים עם הכי הרבה מקומות שווים לשבת בהם ומקום אחד נוסף שיש ברחוב זה נמצא בהמלצה שתהיה למטה.

 
תמיד מקורי בסושי פו
 תמיד מקורי בסושי פו 
 צילום: אילוסטרציה 
 

 

סושי פו - ירמיהו

אני לא יושב שם הרבה אבל תמיד כשאני בא לקחת טייק אווי אני אומר לעצמי שאת הדייט הבא אני עושה שם. אחלה אווירה והסושי, שאלוהים יעזור, פשוט מושלם. טרי, מקורי ותמיד לעניין. במקום יש גם אחלה שירות ואם לא הייתה שם תחלופת כוח אדם משמעותית אז גם אחת המארחות הנחמדות וה"קוליות" ביותר שתפגשו תקבל את הזמנתכם שם. האווירה בפנים מערבבת בך תחושת ביתיות לאחלה אווירת התבליינות ונכון להיום בעיניי הסושי הטוב בת"א.

 
דק נמל תל אביב
 דק נמל תל אביב   

 

מתחם הספורטק עד ה"דק" של הנמל

ת"א הפכה בשנים האחרונות לעיר של ג'וגרים ורוכבי אופניים, ואין ספק שבספורטק שלאורך הירקון יש את מסלולי הריצה היפים והטובים ביותר שכל עיר בעולם יכולה להציע לתושביה. המקום הפך בשנים האחרונות לבית שני שלי, וגם לאורך הים ישנו מסלול ריצה ורכיבה מעולה במיוחד מאז שפתחו את המעבר שהיה צמוד לרידיניג דרומית לחוף תל ברוך. מסלול ריצה מדהים שמגיע עד יפו  לאורך הים כשהוא עובר דרך ה"דק" בנמל ת"א. משהו בשילוב עם רידיניג פלוס הרצפה עם קורות העץ, הדייגים והגלים שנשברים על המזח מייצרים תפאורה מושלמת לריצה טובה עם השירים שהכי מכניסים בך מוטיבציה להמשיך ולהתקדם.   

 

מקווה שתרגישו כמוני במקומות האלה,

באהבה. נאור

 
 

לפרק המלא של הבלינצ'ס ההונגרי

 

לפוסט של נאור על 10 המקומות הטובים בתל אביב

 

הפרקים המלאים של החברים של נאור לצפייה ישירה בנענע10

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by